Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főpróba a HOVENTÁN

2010.11.05

Kép A Hungexpo területén 2010. Október 19-i héten megrendezésre került a 29. HOVENTA Nemzetközi szálloda-, vendéglátó-ipari és gasztrotechnikai szakkiállítás, melyen a Magyar Honvédség Katonai Szakácsválogatottja is részt vett, s egyúttal a csapat felkészülésének utolsó nagy fejezetéhez érkezett. A feladat nem volt kevesebb, mint egymást követő két napon 100-100 főre megadott idő alatt megfőzni a menüt, amivel a Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságon is indulnak. A meleg menü elkészítésére öt óra állt rendelkezésre, olyan körülmények között és olyan felszerelésekkel, amilyenekkel a nagy versenyen is helyt kell állniuk.

A bemutató pozitív mérleggel zárult mind a csapat szempontjából, -kik feszített tempójú, de mégis igazi összekovácsoló hangulatú napokat tudhatnak maguk mögött-, mind a bemutatott ételeket elfogyasztó közönség visszajelzései alapján, akik ezúttal egyben zsűrivé is léptek elő. Nagyon fontos volt, hogy friss benyomásaikat, tapasztalataikat, javaslataikat rögvest meg tudták osztani a készítőkkel, így ők még az utolsó tényleg szükséges finomításoknak szerét tudják ejteni.
Ezután nem sok idejük maradt kifújni magukat a honvédségi szakácsoknak, hiszen még hátra volt a hét hideg menü elkészítése, melyek pénteken kerültek közszemlére.
A többségében új tagokból álló csapat november közepén indul első nemzetközi megmérettetésére.

 

Kép

Az első nap megpróbáltatásai meghozták a várakozásokat, ugyanis a második napon a HM és az MH több vezetőjének körében valamint az MNGSZ körében is osztatlan sikert aratott a lefőzött menü:

 

Előétel
Tokaji kacsamáj tortácska (sült, kocsonyázott kacsamáj, kacsamáj krém, sós piskótatészta), konyakkal ízesített libamájfagylalt, füstölt kacsamáj, zöldborsos-kakaós csiga, póréhagyma csíra,  zöldsaláta retekgyűrűben, snidlinges öntet, balzsamecetes lilahagyma lekvár.

 Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főétel

Borskéregben sült sous-vide borjú szűz, borjúvagdalt sült borjúbrízzel, füstölt sonkás gyöngyhagyma-rókagomba ragu, párolt zöldborsó krém, vajas sült karotta, grill csicsóka, kakukkfüves borjúmártás, bacon chips

 

 

Kép

 
Desszert
Fahéjas-ropogós hasáb zöldalma eszpumával / krém/töltve, kiwi mártással, mandulalikőrös sajttorta, erdei gyümölcsraguval.
 

 

 

 

Kép

 

Reméljük az itthoni sikerek Luxemburgban is megmaradnak!

CsZ

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Pápai Tibor, 2010.12.04 22:25)

Köszönöm a vendéglátást. Röviden- igényes, harmonikus, mesteri és már a művészet kategóriájába tartozik a csapat valamennyi tagjának maximalizmusával és elszántságával. További sok sikert kívánok!